Glutenvrij eten? Probeer een keer maïs!

Tegenwoordig zijn er veel mensen die genoodzaakt of uit vrije keuze geen gluten eten. Een goed alternatief om een maaltijd glutenvrij te maken: gebruik èchte maïstortilla’s als basis. Let wel op: de meeste tortilla’s in de reguliere supermarkten zijn gemaakt met tarwebloem. Kijk dus goed naar het etiket. Voor de maïstortilla’s zonder tarwe moet je meestal even omfietsen naar de biologische supermarkt of je kan ze natuurlijk zelf maken.

Waar komt maïs eigenlijk vandaan?

Maïs was het basisvoedsel van de Inca’s in Peru, de Maya’s en Azteken in Mexico en veel nomaden culturen in Noord- en Zuid-Amerika. Sterker nog: het was de hoeksteen van hun cultuur. Columbus, die ouwe boef, nam het gewas mee naar Europa. En aangezien maïs de basis is voor whisky, hebben wij nu ook Europese whisky. Cheers to that, Columbus!

Maïzena is ook een product dat van maïs wordt gemaakt. Er is een eigenschap van maïzena die niet iedereen kent: het is een goed alternatief voor bloem om sauzen te binden. Dit is dan ook één van de adviezen die wij met onze klanten in de horeca delen.

(bron: ‘Over Eten’ door Harold McGee)

Een idee voor een glutenvrije snack: Nachos uit de oven (de nachos van maïs zijn wel te krijgen in de reguliere supermarkt!)
2017-01-17T16:44:14+01:00september 2nd, 2016|Geen categorie|0 Comments

Leave A Comment