BLOGS
Welkom bij Zuiver Eten, de specialist in voeding en allergenen. Blijf op de hoogte van alles wat met voeding en allergenen te maken heeft. Lees onze laatste blog hier!
Biodiversiteit, wat kan jij vandaag al doen?
Vandaag is het een mooie dag om te kijken of jij iets kan doen om bij te dragen aan een betere wereld: het is namelijk de Internationale dag van de biodiversiteit. In het filmpje van [...]
Gastblog voor Dr. Goodfood
Op het moment ben ik, Steffi Haazen, werkzaam voor een campagne van Nature & More. De campagne heet Dr. Goodfood en heeft als doel: consumenten bewust maken dat zij pro-actief een goede bijdrage kunnen leveren [...]
Is sojasaus Chinees of Japans?
We beginnen alvast met het antwoord: beide. Maar de geschiedenis van sojasaus begint wel in één van deze landen. Stukken vlees en vis waren de eerste voedingsmiddelen die in pekel gefermenteerd werden in China. Rond [...]
Tijdens het terrasseizoen professioneel omgaan met allergieën. Hoe dan?
Het terrasseizoen is aangebroken en het is een heerlijke warme zomerse dag. Je personeel staat klaar om de gasten van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat een heerlijke dag te bezorgen. Langzaam stroomt heel [...]
Een van de beste uitvindingen: CHOCOLADE!
En nu een onderwerp dat veeeeelen van ons interessant vinden: CHOCOLADE. De oorsprong van chocolade zoals we het nu nog steeds eten komt uit ons eigen kikkerlandje. Conrad van Houten, zijn familie had een chocoladefabriek [...]
Biologisch, hoe zit dat nou precies?
Vroeger was het voor de geitenwollen-sokkers, nu is het voor iedereen! Biologische voedingsmiddelen zie je niet exclusief meer bij de gezondheidswinkel of op de (biologische) markt, ook onze supermarkten staan er vol van. De [...]
Sinterklaas : maak je eigen pepernoten!
Je eigen pepernoten! Dit weekend barst het Sinterklaas-feest weer los in de Hollandse huizen. Het leuke is dat iedere familie zijn eigen tradities heeft. De één is gek op surprises maken, de ander is [...]
Allergenenkaart online, dit kan met de QR code!
QR Code voor de allergenenkaart, super handig! We dachten allemaal dat ze langzaam waren uitgestorven, maar je komt ze steeds vaker tegen: QR codes. Die gekke zwart/witte vierkantjes die je kunt scannen met je telefoon. Wat [...]
Glutenvrij eten? Probeer een keer maïs!
Tegenwoordig zijn er veel mensen die genoodzaakt of uit vrije keuze geen gluten eten. Een goed alternatief om een maaltijd glutenvrij te maken: gebruik èchte maïstortilla’s als basis. Let wel op: de meeste tortilla’s in [...]
Omega-wat?
Vis- , schaal- en schelpdieren zijn een goede bron van eiwitten, vitamine B en verschillende mineralen. Dat denk je nu waarschijnlijk: ‘Ja, dat wist ik ook wel. But what’s new?’. Weet je ook waar die [...]
Allergenentraining voor de horeca
Help! Een glutenvrije gast! Een veganist, iemand met lactose intolerantie! Wat nu? Zuiver Eten heeft een online training ontwikkeld. De training neemt u mee in de wereld van allergenen. U kunt deze training, net als uw personeel, [...]
De BBQ Bijbel van Julius Jaspers
Primeurtje Tadaaa! Daar is ie dan: de bbbq bijbel van Julius Jaspers. Het VOLLEDIGE barbeque boek waarmee je niet alleen de basis-skills leert over vlees grillen, maar ook over slow cooking, desserts en zelfs groenten op [...]
Strandseizoen van 2016, weet wat je serveert!
Allergeen-proof standseizoen YES! Het strandseizoen van 2016 staat weer voor de deur! Het duurt niet lang meer voordat je terras weer helemaal vol zit met van-de-zon-genietende gasten. Wat als een van deze gasten zegt: "Ik [...]
Wat zijn gluten?
Geschiedenis De Chinese koks waren veruit de eersten die de nuttige eigenschappen van gluten ontdekten. Twee Italiaanse geleerden brachten die ontdekking onder de Europese aandacht. Francesco Maria Grimaldi merkte op dat 'straffe' bloem voor een [...]